+389 71 235 572 +389 75 811 411
info@sportesa.mk

Често поставувани прашања

Можете да нарачате производ од асортиманот на Келме кој ви го овозможува Спортеса ДОо преку sportesa.mk, KelmeMacedonia Instagram profile или Kelme Macedonia Facebook Page.

За да нарачате производ нашиот вебсајт, треба да бидете претходно регистрирани и најавени на Келме Македонија.

Нарачки се примаат 24/7, во согласност со условите и правилата на Келме Македонија | Спортеса Доо.

Испорачувањето на нарачките се врши од пон-пет од 09-17ч. и саб. 10-15ч.

Сите испораки се вршат само во градови и населени места во Р.Македонија.

Ви овозможуваме да го платите одбраниот производ со:

– Еднократно плаќање со платежните картички VISA, MasterCard, Maestro и Diners Club од било која банка во и надвор од Македонија
– во готово (при испораката на нарачката на адресата за испорака)
– вирманско плаќање со општа уплатница или со Интернет банкарство
– Paypal

Плаќање при испорака на нарачката:

Оваа опција ви овозможува да нарачате производ и при самата испорака на дадената адреса да го извршите плаќањето. Плаќањето при испорака на соодветната адреса се извршува исклучиво во готово.
Вирманско плаќање со општа уплатница или со интернет банкарство:
Кога вашиот избор на плаќање е преку интернет банкарство, на вашата еmail адреса ќе добиете фактура со сите потребни информации за плаќањето, вклучувајќи го и бројот на сметката на која што треба да се уплати сумата од нарачката.

Потоа можете да ја извршите уплатата преку Интернет банкарството доделено од вашата банка или на редовниот начинот со општа уплатница во најблиската банка или пошта.

Цената за испораката е 100ден. за вкупна нарачка до 2.500ден., над 2.500ден. испораката е бесплатна.

Доставната служба ја испорачува секоја пратка во рок од 1 до 3 работни дена на целата територија на Р. Македонија, до секоја адреса и населено место.